Zuivelhoeve


 

Zuivelhoeve aan het Veluws Hert bier

Wat is de grote gemeenschappelijke deler van De Zuivelhoeve en Hert Bier? Het antwoord is simpel. Beiden zijn smaakmakers. Beiden gepassioneerd in de foodsector. De één in het speciaalbier, de ander in kaas, noten en delicatessen. En laten die twee nou uitstekend combineren. Op maandag 5 maart ondertekende Carlo Ruiter van Hert Bier en Diane Roerink van de Zuivelhoeve, onder het genot van het amberkleurige ‘Lang zal ze Leven’ speciaalbier met iets lekkers van de Zuivelhoeve, een contract voor een smaakvolle samenwerking.

 

putten-hert-bier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leven in de brouwerij

Vier initiatiefnemers. Drie uit Putten en één uit Nijkerk: Johan Graveland, Tonny Dekker, Marcel van Pijlen en Carlo Ruiter wilden “meer leven in de brouwerij” en besloten hun eigen biermerk op de markt te brengen. Het Veluwse Hert Bier maakte in het afgelopen paar jaar in recordtempo, regionaal naam met een op het leven geïnspireerd speciaalbier. Zwaar Leven, Mooi Leven, Dubbel Leven, Lang zal ze Leven. Een greep uit het levendige assortiment van het Veluwse biermerk met elk een eigen, kenmerkende smaak. Vorig jaar zomer opende de vrienden de deuren van hun eigen brouwerij in Putten waar ze het bier voortaan zelf produceren.

Fijnproevers

Zelf brouwen is één ding. Het bier moet ook gedronken worden. Inmiddels heeft het biermerk zo’n 300 verkooppunten. Het Hert team bestaat naast de vier vrienden uit 12 personen die zich wekelijks voor Hert Bier inzetten. Vorig jaar kwam de biersommelier van Hert in contact met de fijnproevers van de Zuivelhoeve en dat viel in de smaak. Gaandeweg ontstond het idee om met elkaar te gaan samenwerken.

Smaaksensatie voor een breder publiek

Bier gaat uitstekend samen met kaas. Sterker nog kaas, noten en delicatessen hebben veel te bieden wanneer je culinair wilt verrassen. “Het is extra genieten van je Hert biertje als je er iets lekkers bij serveert,” aldus Carlo Ruiter, één van de enthousiaste initiatiefnemers van het Hert Bier. “Zwaar leven is een triple bier dat bijvoorbeeld uitstekend samengaat met een overjarige kaas en een stukje Franse worst met Blue d’Auvergne. Lang zal ze Leven, geliefd bij onze Belgische buren, doet het uitstekend met cashewnoten en oude komijnekaas. Bij de Zuivelhoeve weten ze precies wat goed combineert bij onze speciaalbieren. Mooi dat we door de Zuivelhoeve de kans krijgen een breder publiek te verrassen met onze smaakcombinaties,” aldus Carlo.

Vanaf maart is Hert Bier en (advies over) de beste bijpassende hapjes te verkrijgen bij de winkels van de Zuivelhoeve. Kijk voor meer informatie op www.hertbier.nl en op www.zuivelhoeve.nl.